Απάντηση Δ.Παϊβανά σε δημοσιεύματα – Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας

0
648

Σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα, που αφορούσαν την παρουσία του Δημήτρη Παϊβανά στον πάγκο της ομάδας του, Πανιωνίου Δαλαμανάρας, ενώ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, προκάλεσαν, ανακοίνωση του ιδίου, ο οποίος ενημερώνει ότι για λόγους ευθυξίας υπέβαλε την παραίτησή του.

Τόνισε δε, πως επί 35 χρόνια υπηρετεί το ποδόσφαιρο χωρίς να έχει προκαλέσει.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημ.Παϊβανάς:

Επί 35 χρόνια υπηρετώ το ποδόσφαιρο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και ποτέ δεν έδωσα το δικαίωμα σε κανένα όλα αυτά τα χρόνια να με κατηγορήσει ότι χρησιμοποίησα την όποια ιδιότητά μου για να ωφεληθεί η ομάδα μου.

Επί 35 χρόνια προσπαθώ ξοδεύοντας χρόνο από την προσωπική μου ζωή αλλά και χρήμα στην προσπάθεια για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο καθαρό,ανταγωνιστικό μη έχοντας κανένα ίδιο όφελος.

Επί 35 χρόνια προσπαθώ να δώσω αξίες στα παιδιά που τα βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες στη μετέπειτα ζωής τους, προσπαθώ να συμβάλω στην ποδοσφαιρική τους εξέλιξη αφού έπαιξαν σε ανώτερες κατηγορίες μέχρι και Α Εθνική και να τα στηρίζω στη μαθητική τους σταδιοδρομία πετυχαίνοντας πολλά από αυτά σε ανώτατες σχολές όπως ιατρική, πολυτεχνείο οικονομικές σχολές κ.α. Η επιτυχία των παιδιών είναι για μένα η αμοιβή που εισπράττω όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ποδόσφαιρο είμαι όχι για να πάρω αλλά για να δώσω. Στην ΕΠΣ Αργολίδας είναι η τρίτη θητεία μου και πάντα προσπάθησα και προσπαθώ με γνώμονα το συμφέρον των σωματείων και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στη περιοχή. Σαν μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑ ουδέποτε έκανα χρήση της ιδιότητάς μου προς όφελος της ομάδας μου. Πάντα ήμουν συνοδός σε όλους τους αγώνες της ομάδας μου χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΔΣ σωματείου και προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑ που κάποιοι επικαλούνται δεν ισχύει. Εάν ένα μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑ που είναι και μέλος του ΔΣ σωματείου που διαγωνίζεται, είναι μέσα ή έξω από το συρματόπλεγμα δεν αλλάζει σε τίποτα.
Όμως για λόγους ευθιξίας υπέβαλλα προφορικά την παραίτησή μου στον Πρόεδρο, η οποία και έγινε αμέσως αποδεκτή. Θα είμαι παρόν και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου όπου μου ζητηθεί.

Απευθυνόμενος σε αυτούς που αντιπολιτεύονται τη Διοίκηση της ΕΠΣΑ θα τους πω ότι με κτυπήματα κάτω από την μέση δεν κερδίζουν τίποτα, μόνο χάνουν. Καλό θα είναι αντί να στέκονται αρνητικά σε ότι κάνει η Διοίκηση της ΕΠΣΑ,να βγαίνουν με ανώνυμες ανακοινώσεις, να σπιλώνουν συνειδήσεις και να λασπολογούν ας βγούν επώνυμα να μας πούν τις θέσεις τους για το ποδόσφαιρο, εκτός αν δεν έχουν. Η τακτική που ακολουθούν είναι σε βάρος του ποδοσφαίρου, τα σωματεία το έχουν αντιληφθεί, το ένα μετά το άλλο τους εγκαταλείπουν προσχωρούν στην νυν Διοίκηση η οποία ήδη έχει ξεπεράσει τα πενήντα σωματεία που την στηρίζουν.

Μοντέλα διοίκησης του ενός δύο ατόμων και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν δώσει για το ποδόσφαιρο ούτε 1 ευρώ είναι ξεπερασμένα και τα σωματεία δεν το ανέχθηκαν αυτό στο παρελθόν και δεν θα το επιτρέψουν να συμβεί και στο μέλλον. Συγκεντρωτικές διοικήσεις τέλος. Το ποδόσφαιρο ανήκει στα σωματεία και στους παράγοντες που μοχθούν και πληρώνουν και αυτοί πρέπει να το διοικούν.

Ήμουν και θα είμαι κοντά στην ομάδα μου, θα κατεβάζω τα παιδιά στους αγωνιστικούς χώρους και θα τους μαθαίνω πάντα να προσπαθούν, να βελτιώνονται και να διεκδικούν αυτό που τους ανήκει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΪΒΑΝΑΣ Μέλος της διοίκησης της ΕΠΣ Αργολίδας. Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά (ΑΒΣΠ). Μεταπτυχιακό Διοίκηση Αθλητικών Φορέων. Πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Συνταξιούχος Δ/ντης ΟΤΕ