Β.Σιδέρης: Επαναλαμβάνω, η ΕΠΣΑ δεν έχει καμία ευθύνη!

1
739

Η ανακοίνωση του Ποσειδώνα Πόρου, σχετικά με το ζήτημα τέλεσης των αγώνων, προκάλεσε νέα τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΑ κ.Σιδέρη, ο οποίος ξεκαθαρίζει, πως η Ένωση δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτή την εξέλιξη.

Οι διευκρινίσεις του κ.Σιδέρη:
Σας γνωρίζουμε κύριε Γκιών και όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις- γνώσεις- για τις άδειες τέλεσης των αγώνων ότι:
Η Ε.Π.Σ. δεν φέρει καμία ευθύνη και για πολλοστή φορά σας ενημερώνουμε:
Η κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων πρέπει να γίνει από τους Δήμους έως 29/9/2017 βάσει του Ν. 4479/2017, ΦΕΚ 94/Α/29-06-2017. Στο διάστημα αυτό, (29-6-2017 έως 29-9-2017) κανένας Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για έκδοση άδειας καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, παρά μόνο η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια (έως και 29/09/2017).
Άρα, οι Δήμοι έχουν αυτή την αρμοδιότητα της έκδοσης άδειας καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων από 30/9/2017 και μετά. Εν συνεχεία, εφ όσον λάβουν τέλος οι διαδικασίες άδειας καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων από τους Δήμους, τότε το κάθε σωματείο θα απευθύνεται στο Τμήμα Αθλητισμού της Αιρετής Περιφέρειας του, για να του εκδίδεται ή άδεια τέλεσης αγώνα.

Η ανακοίνωση του Α.Ο Ποσειδώνα Πόρου
Η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί και υπογραφόταν απο τον πρόεδρο του Ποσειδώνα Πόρου κ.Γκιών, ανέφερε:

Κύριε Πρόεδρε, λύπη μου προκάλεσαν οι δηλώσεις που κάνατε για το σωματείο Α.Ο. Ποσειδώνας Πόρου που τυχαίνει να είμαι Πρόεδρος καθώς και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί σας στο πρόσωπό μου.
Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει ότι είσαστε Πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας από τον μήνα Απρίλιο και ότι δεν βρίσκεστε σε προεκλογική περίοδο. Όλα τα σωματεία της Αργολίδας και αυτά που σας ψήφισαν, αλλά και αυτά που σας αρνήθηκαν την ψήφο τους, σας έχουν αποδεχθεί σαν Πρόεδρο. Εσείς όμως με τις θέσεις που παίρνετε δείχνετε ότι δεν το έχετε καταλάβει ακόμη και διαχωρίζετε τα σωματεία σε ημέτερα και μή.
Κατηγορείτε το σωματείο μας γιατί έκανε ένσταση για “αντικανονική διεξαγωγή” του αγώνα με τον Αστέρα Δρεπανιακό στις 23/9/ 2017. Ποια είναι η παρανομία που κάναμε και μας κατηγορείτε δημόσια και προδικάζετε μάλιστα και το αποτέλεσμα της ένστασης, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχετε άγνοια των Νόμων (άρθρο 84 παρ. 9α και 9β του Αθλητικού νόμου).
Κύριε Πρόεδρε, οι δηλώσεις σας είναι το προπέτασμα καπνού για να καλύψετε την μέχρι σήμερα αδράνεια σας, στο θέμα των αδειών Λειτουργίας των γηπέδων, που ανέδειξε η ένσταση του σωματείου μας. Φταίει το σωματείο μας γιατί εσείς δεν ενδιαφερθήκατε κε Πρόεδρε να αδειοδοτηθούν τα γήπεδα της Αργολίδας από τον Ιούνιο και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα σήμερα που καλείτε τα σωματεία να πάρουν πάνω τους την ευθύνη της διεξαγωγής των αγώνων. Ποιος Πρόεδρος θα πάρει την ευθύνη διεξαγωγής αγώνα δίχως άδεια? Γνωρίζετε τις συνέπειες από τον τραυματισμό ενός αθλητή σ΄ εναν αγώνα δίχως άδεια.
Εμείς δεν θα “ρισκάρουμε ούτε θα διακινδυνέψουμε την σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας σε γήπεδα που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως ορίζει ο Νόμος.
Προσπαθείτε με τις ενέργειες σας αυτές κε Πρόεδρε να κάνετε συνένοχους όλους τους Προέδρους των σωματείων της Ένωσης, αντί να τρέξετε με νόμιμες ενέργειες να αδειοδοτηθούν τα γήπεδα. Το σωματείο μας κε Πρόεδρε έχει φροντίσει και άδεια λειτουργίας να έχει και άδεια διεξαγωγής αγώνων για όλη την περίοδο 2017-2018.

Δείχνετε υπέρμετρο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Δρεπανιακό (και καλά κάνετε, έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο Πρόεδρος σε όλα τα σωματεία), αλλά δεν δείξατε το ίδιο ενδιαφέρον, ούτε καν συμπαράσταση, όταν την περσινή περίοδο αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα και υποχρεωθήκαμε για τέσσερις μήνες να αγωνιζόμαστε στο γήπεδο του Γαλατά, μακριά από την φυσική μας έδρα και με διπλάσια οικονομική ζημιά.
Αναφέρατε κε Πρόεδρε ότι οι ενστάσεις “κάνουν οικονομική ζημιά στους παράγοντες και φέρνουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω”.

Το ποδόσφαιρο έρχεται πολλά χρόνια πίσω από την αδιαφορία και την αδράνεια και όχι από τις ενστάσεις. Εμείς δεν κάναμε την ένσταση μετά τον αγώνα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς , κάναμε την ένσταση πριν την έναρξη, ώστε να μην τελεσθεί ο αγώνας χωρίς άδεια. Υποχρεωθήκαμε , από τον διαιτητή, να αγωνισθούμε και χάσαμε δίκαια, αλλά η ένσταση για την αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα ήδη είχε γίνει και δεν ευθυνόμαστε εμείς για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Οι μεγάλοι άνδρες κε Πρόεδρε έμειναν στην Ιστορία γιατί ανελάμβαναν και τις ευθύνες των πράξεών τους και δεν προσπαθούσαν να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους.

Τέλος δεν θέλω να αναφερθώ στην προσωπική επίθεση που μου κάνατε, απλά σας προτρέπω , αν θέλετε, να δημοσιοποιήσουμε τα βιογραφικά μας.
Κων. Γκιών/
Προέδρος του Α.Ο Ποσειδώνα Πόρου”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.