Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: Προς αναβολή οι αγώνες της Α1 στην Αργολίδα – Τεράστια τα ερωτηματικά

1
1439

Πολύ μεγάλο το θέμα που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα με τις άδειες τέλεσης αγώνων στα γήπεδα της χώρας.

Στην Αργολίδα η κατάσταση έχει γίνει κωμικοτραγική. Την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία στο Κρανίδι προειδοποιούσε ότι δεν υπάρχει άδεια τέλεσης αγώνα για τα γήπεδα της περιοχής. Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στα Αστυνομικά Τμήματα ένα έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αριθμό Πρωτοκόλλου 243484/55734 και ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου που αναφέρει:

“ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη μη χορήγηση στο φορέα με ην επωνυμία “ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΡΓΟΥΣ” άδεια τέλεσης αγώνα ποδοσφαίρου για τον εντός έδρας αγώνα του φορέα που θα πραγματοποιηθεί στις 24/09/2017 και ώρα 17”00 μεταξύ των ομάδων ΑΡΙΣΤΕΑΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ, στο πλαίσιο …”.

Κυριακή πρωί και ενώ έχει προηγηθεί η ένσταση του Ποσειδώνα Πόρου μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Δρεπανιακό και αφού δεν έχει λάβει γνώση κανένας για παράταση που έδωσε η περιφέρεια μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Βασίλη Σιδέρη προκειμένου να ενημερώσουμε την φίλαθλο κοινότητα και τους συλλόγους για το τι θα γίνει.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ μας είπε επακριβώς και δημοσιεύσαμε ότι: “Υπάρχει σχετικό έγγραφο από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, που δίνει παράταση στις ισχύουσες άδειες τέλεσης αγώνων στα γήπεδα της Ένωσης. Οπότε, με βάση αυτή την διαβεβαίωση, δεν υπάρχει ζήτημα και η τύχη της ένστασης του Ποσειδώνα είναι προδιαγεγραμμένη…”.

Μετά τον κατ’αρχή εφησυχασμό όλων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα… το επόμενο πρωί της Δευτέρας έσκασε η νέα βόμβα.

Το έγγραφο της Περιφέρειας που είχαμε διαβεβαιωθεί ότι είχε αποσταλεί από το Σάββατο, τελικά έφτασε στα Αστυνομικά Τμήματα την Δευτέρα το πρωί. Πρόκειται για το έγγραφο με αριθμό Πρωτοκόλλου 244460/55964 που υπογράφει όπως και το προηγούμενο ο κ. Σωτηρόπουλος.

Οι αγώνες της Κυριακής διεξήχθησαν μεν κανονικά, αλλά αν πάρουμε το πρώτο έγγραφο, σε γήπεδα χωρίς άδεια τέλεσης αγώνα ποδοσφαίρου και αν πάρουμε το δεύτερο έγγραφο, με άδεια μεν αλλά χωρίς δικαίωμα παρουσίας θεατών. Δηλαδή ακόμη και στην δεύτερη περίπτωση, οι αγώνες έπρεπε να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Μερικά ερωτήματα τίθενται εδώ.

– Γνωρίζαμε ότι υπάρχει θέμα αδείας διεξαγωγής αγώνα σε πολλά γήπεδα μας, γιατί δεν πίεσε η ΕΠΣΑ για λήψη αυτών των αδειών τρεις μήνες τώρα, αλλά την ίδια την ημέρα των αγώνων;

– Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να δοθούν ή μη οι άδειες. Αν υπεύθυνη για τις άδειες ήταν η κα Αγγελική Πουλοπούλου, προϊσταμένη της διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιατί δεν εξέδιδε τα αναγκαία έγγραφα εγκαίρως και πριν φύγει για διακοπές; Να σημειωθεί ότι υπογράφει ο κ. Σωρητόπουλος διότι η κα Πουλοπούλου βρίσκεται σε 10 ήμερο άδεια.

– Ποιος είναι ο κ. Σωτηρόπουλος και τι αρμοδιότητες έχει; Έχει την αρμοδιότητα να δίνει άδειες τέλεσης αγώνων και μάλιστα να ορίζει αν οι αγώνες θα έχουν ή όχι φιλάθλους;

– Ποιος έλεγξε τα γήπεδα και μέσα σε δυο ώρες από τη μη χορήγηση πήγαμε στη χορήγηση άνευ φιλάθλων; Υπάρχουν βεβαιώσεις αρμοδίων μηχανικών μέσα σε αυτό το δύωρο;

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑργολίδας σήμερα σε συνέτευξη του αναφέρθηκε σε πολλά γύρω από το θέμα. Δεν είπε τίποτα όμως για να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ο κ Σιδέρης τόνισε πως χωρίς τις άδειες καταλληλότητας από τους δήμους την ερχόμενη αγωνιστική δεν θα τελεστούν αγώνες. Ίσως έτσι πρέπει να γίνει. Είναι έτοιμοι όμως οι δήμοι να κάνουν τα δέοντα; Ερώτημα και αυτό που περιμένει λύση. Χρειάζεται για όλα αυτά νομική λύση και όχι απλά κάποιες πρωτοβουλίες του προέδρου της ΕΠΣΑ, της Περιφέρειας ή οποιουδήποτε άλλου.

Ο κ. Σιδέρης στο θέμα της ένστασης του Ποσειδώνα έχει λάθος.

Δεν είναι δυνατόν μετά τα όσα εξετέθησαν παραπάνω να προδικάζει ως Πρόεδρος του Πειθαρχικού το αποτέλεσμα της εκδίκασης της ένστασης και να λέει ότι είναι χαμένη η υπόθεση για τον Ποσειδώνα πριν αυτή να αξιολογηθεί.

Επίσης, για το θέμα που έθεσε σαν αντιστάθμισμα στη ένσταση ο κ. Σιδέρης, περί φυσικής παρουσίας του προπονητή του Ποσειδώνα στο γήπεδο πρέπει επίσης να αξοιολογηθεί η περίπτωση και ανάλογα να εφαρμοστεί ο κανονισμός.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΤΕΛΟΣ να αναφέρουμε δύο πληροφορίες της τελευταίας στιγμής. Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, αλλά και ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος θα αποσύρουν τις όποιες άδειες υπάρχουν για τα γήπεδα του δήμου τους μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τι πρέπει να γίνει με το θέμα. Μέχρι τότε οι πληροφορίες λένε ότι τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά και συνεπώς θα αναβληθούν αγωνιστικές…

Αυτά μέχρι αυτή την στιγμή, αναμένουμε νεότερες εξελίξεις…

_______________
27/9/2017
ΥΓ. Από την ΕΠΣΑ ενημερωθήκαμε την Τετάρτη το πρωί 27 Σεπτεμβρίου 2017, ότι η ενημέρωση των Αστυνομικών Τμημάτων δεν έγινε την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αλλά είχε γίνει κανονικά το Σάββατο και πριν την διεξαγωγή των αγώνων. Ακόμη και αν έχει γίνει έτσι, γιατί έγιναν οι αγώνες με φιλάθλους στις κερκίδες αφού το έγγραφο τονίζει το άνευ παρουσίας φιλάθλων;
Δεν υπάρχει σε κανέναν ευθύνη για αυτό;

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.