Πληρώνονται οι διαιτητές λίγο πριν την έναρξη της Handball Premier

0
233

Κανονικά αναμένεται να γίνει το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Handball Premier, αφου το μεγάλο «αγκάθι», το οικονομικό, τουλάχιστον όσον αφορά τους διαιτητές του χάντμπολ φαίνεται να λύνεται σε ένα σημαντικό μέρος του.

Στο σημερινό Δ.Σ. της ΟΧΕ θα εγκριθεί η καταβολή 26.000 ευρώ στους διαιτητές, που αφορούν οφειλές για το 2016, από τα συνολικά 35.000 ευρώ που έχουν λαμβάνειν. Το ποσό θα εκταμιευτεί από τα ταμεία της ομοσπονδίας με την καταβολή της τρίτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ που την περιμένουν μέσα στον Οκτώβριο.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, για την οποία οι διαιτητές έχουν ενημερωθεί όπως μαρτυρά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΥΔΧΑ που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ, όπου εκτός από την μετοίκηση διαιτητών άλλων συνδέσμων, το σημαντικότερο θέμα είναι οι οικονομικές οφειλές.

Ο ΣΥΔΧΑ σε προηγούμενη ΓΣ είχε αποφασίσει να απέχουν οι διαιτητές από τις αγωνιστικές διοργανώσεις εφόσον δεν υπάρξει εξόφληση από την ΟΧΕ.

Άλλωστε, ένας λόγος που μέχρι τώρα δεν είχαν ανακοινωθεί οι ορισμοί διαιτητών – κάτι που γίνεται κάθε Τρίτη – για την πρώτη αγωνιστική της Handball Premier, ήταν και το γεγονός πως ΟΧΕ και διαιτητές περίμεναν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις οφειλές.

Με εννιά ομάδες η Α1 Γυναικών
Την περίοδο 2015-16 η Α1 Γυναικών είχε διεξαχθεί με μόλις επτά ομάδες. Υπήρχε όμως η απόφαση από την επόμενη χρονιά, την αγωνιστική σεζόν 2016-17 ο αριθμός των συλλόγων της κορυφαίας γυναικείας κατηγορίας να αυξηθούν σε 10.

Οι τότε πιέσεις είχαν οδηγήσει τη διοίκηση της ΟΧΕ να προτείνει στη Γ.Σ. τη συγκεκριμένη αύξηση και οι εκπρόσωποι των σωματείων να την υπερψηφίσουν.

Έτσι, μπορεί η περσινή περίοδος – 2016-17 – να διεξήχθη (θεωρητικά) χωρίς προβλήματα, όμως το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών που ξεκινάει στις 14 Οκτωβρίου, θα είναι λειψό.
Μετά την άρνηση του Δημοκρίτειου Κομοτηνής να πάρει τη θέση του Αμύντα Αμυνταίου που ανέστειλε επ’ αόριστον τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, και οι τρεις επιλαχούσες ομάδες άναψαν «κόκκινο» στην ΟΧΕ για ενδεχόμενη άνοδό τους. Αναγέννηση Βύρωνα, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και Πυλαία απάντησαν αρνητικά στην ομοσπονδία κι έτσι το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα αρχίσει στα μέσα Οκτώβρη με εννιά ομάδες (με την ευχή να τελειώσει με αυτόν τον αριθμό συμμετεχόντων).

Πάντως, τα «ευχάριστα» για την ΟΧΕ είναι πως στην Α2 Γυναικών θα πάρει μέρος κανονικά το Σεριφάτο Αιγίου του οποίου το ανδρικό τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του.

Α2 Ανδρών
Στην Α2 Ανδρών στον 1ο όμιλο θα αγωνιστεί ο Τελαμών Σαλαμίνας, ενώ στον 2ο όμιλο η Ασπίδα Ξάνθης απάντησε αρνητικά στην περίπτωση να καλύψει το κενό της Δράμας που θα αγωνιστεί στην Α1 Ανδρών παίρνοντας την θέση του Σεριφάτου Αιγίου.

Η Ασπίδα που μέχρι και προ λίγων ημερών κινδύνευε να μην κατέβει στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, τελικά θα συμμετάσχει στην Β’ Εθνική και όχι στην Α2 για οικονομικούς λόγους, αλλά και γιατί η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη να συμμετάσχει σε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα. Την κενή θέση στον 2ο όμιλο θα πάρει ο Αλέξανδρος Αξιούπολης.