Κύπελλο Αργολίδας: ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν.ΚΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ 1-0 … Νίκη με το πέναλτι του Π.Κάπλατζη

0
1030

Με νικήτρια ομάδα τον Αργοναύτη έληξε η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση της σειράς των αγώνων που θα δώσουν συνολικά οι δυο βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος της Α1.

Όπως αναμενόταν, έγινε ένα προσεκτικό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις, που κρίθηκε στο γκολ.

Ο Αργοναύτης είχε καλύτερο κράτημα μπάλας, με πιο ποιοτικό κέντρο και στάθηκε καλά αμυντικά. Από την άλλη, οι τρεις πολύ επικίνδυνοι επιθετικοί της Λέρνας δεν είχαν εύκολη τροφοδοσία, ενώ και ο Σαλαπάτας δεν μπορούσε να βοηθήσει πολύ στο κέντρο.

Ο Αργοναύτης γενικά κέρδισε πολλά φάουλ έξω από την περιοχή.

Την πρώτη καλή ευκαιρία είχε η Λέρνα στο 24’, όταν από ένα λάθος στο κέντρο από τους γηπεδούχους, πήρε ο Κιρβαλίτζε, μπήκε στη περιοχή κι έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπραϊμλάρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Αργοναύτης στο 2’ είχε μια υποσχόμενη ευκαιρία όταν από διαγώνια κάθετη, ο Μακρίδης τσίμπησε τη μπάλα αλλά ο Κατσαούνης πρόλαβε.

Στο 65’ είχαμε το μοναδικό γκολ του αγώνα, όταν ο Διαμαντής πίεσε τον Φλώρο και κέρδισε τη μπάλα, στη συνέχεια ήρθε ο νεοαποκτηθέντας Κουμπούρας και τον ανέτρεψε. Το πέναλτι κτύπησε ο Π.Κάπλατζης και πέτυχε το 1-0.

Στο τελευταίο τέταρτο περίπου, η Λέρνα προσπάθησε να πιέσει, όμως ανορθόδοξα, ενώ από την άλλη μεριά η ταχύτητα του Βαρβουλέτου την έκανε να είναι συγχρόνως και προσεκτική για να μην δεχθεί αντεπίθεση.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ (Λ.Κούρος): Μπραϊμλάρι- Διαμαντής, Μπούκουρης, Χρ. Κάπλατζης, Ευσταθίου- Βασιλειάδης- Μουσταφά (69’΄Τσουρδίνης), Π.Κάπλατζης- Δριμούρας (88’ Νικολάου), Μακρίδης, Νέτζα (75’ Βαρβουλέτος).

ΕΝΩΣΗ (Χρ.Αγγελόπουλος): Κατσαούνης- Φλεβάρης, Μπόμπος, Κουμπούρας, Φλώρος- Αντωνιάδης, Διαμαντής- Σαλαπάτας- Κιρβαλίτζε (84’ Κατσίρης), Η.Γκολέμης, Καμπιώτης.