Χαμός με τον καταρτισμό των ομίλων- Απειλεί με αποχώρηση ο Παναρκαδικός

0
827

Πολλά είναι τα σενάρια για τον καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής, που ακούγονται και διαρρέουν απο το πρωϊ. Λογικά, αυτό θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το απόγευμα.

Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι ότι οι τρεις ομάδες της Αργολίδας θα είναι στον 6ο όμιλο με τις 3 της Δωδεκανήσου, τον Πανθηραϊκό, τον Ασπρόπυργο της Δυτικής Αττικής και τις 3 της Ανατολικής Αττικής. Σύνολο 11.
Και ο 7ος να συγκροτείται από τις 4 του Πειραιά, τις 3 της Κορινθίας, τις 2 της Βοιωτίας και τις 2 της Λέσβου…

Ο Παναρκαδικός είναι από τους πρώτους που εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα όσα ακούγονται. Ένα από τα σενάρια, θέλει την ομάδα της Τρίπολης στον ίδιο όμιλο με συλλόγους από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προκαλώντας την έκρηξή της. Με ανακοίνωσή της, προειδοποιεί ακόμα και για αποχώρησή της από το πρωτάθλημα αν αυτό ισχύσει, αφού «οι οικονομικές συνθήκες των σωματείων δεν επιτρέπουν ούτε “ηρωισμούς” αλλά ούτε και “ταξίδια αναψυχής” στη νησιωτική Ελλάδα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:
«Με αφορμή τα σχόλια που διαρρέουν καθημερινά για το σχηματισμό των ομίλων της Γ Εθνικής κατηγορίας, η Διοίκηση του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. εκφράζει δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά της και δηλώνει προς κάθε πλευρά ότι δε θα δεχτεί να γίνει το “θύμα” της καραμπόλας, που μεθοδεύουν κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Με ομόφωνη απόφασή της ( 11/9/17 ) η Διοίκηση του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτεί να συμμετάσχει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής 2017 – 2018 αν η τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ συμπεριλάβει την ομάδα της Τρίπολης στον όμιλο με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα!
Μερικοί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι οι ομάδες της Γ Εθνικής δίνουν κάθε χρόνο αγώνα επιβίωσης. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι οικονομικές συνθήκες των σωματείων δεν επιτρέπουν ούτε “ηρωισμούς” αλλά ούτε και “ταξίδια αναψυχής” στη νησιωτική Ελλάδα!
Αν οι υπεύθυνοι δεν το καταλάβουν έγκαιρα και προχωρήσουν με αυτή τη λογική, που “φωτογραφίζεται” εντέχνως από τα ΜΜΕ, στο σχηματισμό των φετινών ομίλων τότε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν ακόμα ξεκινήσει αφού οι συμμετοχές των ομάδων θα είναι τόσο λίγες που ίσως να χωράνε μόνο σε ένα όμιλο!

Ας το σκεφτούν λοιπόν σοβαρά οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ πριν κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις τους για τους φετινούς ομίλους. Ας το σκεφτούν όσο ακόμα είναι νωρίς. Εμείς πάντως ως ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο. τους προειδοποιούμε έγκαιρα και τους καλούμε να πάρουν τις αποφάσεις τους με λογική και χωρίς να έχουν στο μυαλό τους δεύτερες σκέψεις. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά σε αυτή την χώρα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο διεκδικούμε το …αυτονόητο”.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΚΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ».

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αρκαδίας Σταύρος Τσαγγούρης με παρέμβασή του, δήλωσε:
“Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως μέχρι στιγμής όλα είναι σενάρια και πως μιλάμε ακόμα για φήμες. Πάνω σε αυτό, εμείς ως Ε.Π.Σ. Αρκαδίας βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ομάδα του Παναρκαδικού και του Λεωνιδίου και έχουμε κάνει ήδη κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την σωστή εφαρμογή της λογικής της ΕΠΟ να δημιουργηθούν περισσότεροι όμιλοι έτσι ώστε οι ομάδες να έχουν λιγότερο κόστος στις μετακινήσεις τους”.
“Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα, θέλουμε να προλάβουμε και μην “τρέχουμε κατόπιν εορτής” έχουμε κάνει τις ενέργειες μας και προς τις αρμόδιες αρχές της ΕΠΟ και περιμένουμε να στεφθούν με επιτυχία, γιατί το λογικό είναι οι ομάδες της Αρκαδίας να συμμετέχουν σε όμιλο με ομάδες της Πελοποννήσου και όχι με νησιωτικές ομάδες”.
“Είμαστε σε επαγρύπνηση μαζί με τις ομάδες και δίνουμε τον αγώνα μας προς όλες τις κατευθύνσεις και πιστεύουμε πως η όλη ιστορία θα έχει αίσιο τέλος. Αύριο περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις”.
“Αν το παράλογο αυτό σενάριο τελικά ισχύσει, η αντίδραση της Ε.Π.Σ.Α έχει δρομολογηθεί και ως οφείλουμε θα είμαστε δίπλα σε Παναρκαδικό και Λεωνίδιο”.