Με στόχο την παραμονή ο Ποσειδώνας Πόρου

0
1034

Με εξασφαλισμένη πλέον την άδεια καταλληλότητας του γηπέδου του Πόρου, ο Ποσειδώνας, σωματείο που στηρίζεται στο εξαιρετικό αθλητικό δυναμικό του που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέα παιδιά του Πόρου, θα προσπαθήσει να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία.

Να σημειώσουμε πως η προετοιμασία της ομάδας του Κώστα Γκιών έχει ήδη ξεκινήσει απο 16 Αυγούστου και έως τώρα έχει παίξει μόνο ενα φιλικό, με τον γειτονικό Τροιζηνιακό (νίκησε 1-0 με σκορερ τον Στρατηγό). Αυτό που είχε προγραμματιστεί με τα Μέθανα, αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες.

Το έμψυχο δυναμικό αποτελείται απο τους: Αναγνωστόπουλο Γιάννη (16 ετών), Μυσλίμ Μάριο, Καϊκα Γιάννη, Βούρτσα Δημήτρη, Γκιών Θεμιστοκλή (17 ετών), Πάνου Νίκο, Σταϊκο Σπύρο, Ντάπι Μάντι (19 ετών) που καθοδηγούμενοι από τους πεπειραμένους Καπετάνκωνσταντή Άκη, Στρατηγό Παναγιώτη, Ρούσσο Γιάννη, Πάνου Άγγελο, Μίνο Σπύρο, Σύλβιο Καραγιάννη, Λόλα Δημήτρη, Τριμπόνια Θανάση, Τζάνο Γεώργιο, Κλείσα Γεώργιο, Βλάχο Κων., Σταύρου Παντελή θα προσπαθήσουν τη νέα χρονιά να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία της Αργολίδας.

Το ρόστερ πάντως δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει κλείσει ο Λάζαρος Χατζόπουλος (είναι ντόπιος και πέρυσι ήταν στον Αργοναύτη) κι αυτή είναι μια σημαντική προσθήκη αφου θα αποτελέσει λύση στο σκοράρισμα.
Επίσης αναμένεται κάτι ανάλογο να γίνει και με τον Δρούγκα, ενω η ομάδα του Πόρου είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με δυο παίκτες απο την Αργολίδα, ο ένας απο τους οποίους είναι τερματοφύλακας (για την θέση αυτή υπάρχουν ο έμπειρος Σίλβιος Καραγιάννης και ο Τζάνος).
Αντίθετη πορεία πήραν οι Ν.Δεϊμέζης και Κ.Σαραντόπουλος, οι οποίοι έκλεισαν στα Μέθανα.

Το νέο Δ.Σ.
Αναδιάρθρωση Διοικητικού Συμβουλίου ήταν το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουλίου στη “Χατζοπούλειο” βιβλιοθήκη.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι: Ρούσσης Ευάγγελος, Νικολετόπουλος Ανδρέας, Κεφαλληνός Νικόλαος, Γκιών Κωνσταντίνος και Γαβαλάς Μάρκος.
Εγινε- μεταξύ άλλων- συζήτηση για την περσινή χρονιά και εκδόθηκε και το παρακάτω δελτίο τύπου για ενημέρωση των φιλάθλων τηςομάδας:
Άλλη μια χρονιά έκλεισε για την ομάδα μας χωρίς να πραγματοποιηθεί ο βασικότερος στόχος της ομάδας που ήταν η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγορία, αν και η ομάδα τόσο από αγωνιστικής όσο και από Διοικητικής κατάστασης παρουσιάστηκε περισσότερο δυνατή από ποτέ.
Κάνοντας μια “ακτινογραφία” στην περσινή αγωνιστική περίοδο, διοίκηση και τεχνική ηγεσία διέγνωσαν το τι έφταιξε και η ομάδα μας στερήθηκε την άνοδο στην Α1 κατηγορία αν και αντικειμενικά έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία της.
Οι βασικές αιτίες που στέρησαν την άνοδο στον Ποσειδώνα ήταν δυο και οφείλονται και οι δύο στην πολεμική που δεχθήκαμε τόσο σε τοπικό επίπεδο,όσο και σε Ενωσιακό (ΕΠΣΑ Αργολίδας ).
Για να γίνουμε σαφείς είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που μας στέρησαν το γήπεδό μας, λόγω ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ,υποχρεώνοντας μας να παίξουμετα περισσότερα παιχνίδια μακριά από την φυσική έδρα μας που είναι το γήπεδο του Πόρου.Με ενέργειες μας καταφέραμε να πάρουμε άδεια καταλληλότητας για το γήπεδο αλλά ήταν πλέον αργά αφού είχε σχεδόν τελειώσει το πρωτάθλημα.
Παρ΄ όλα αυτά καταφέραμε να φθάσουμε στους αγώνες “μπαράζ” και να τερματίσουμε στις έξι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Αν και αντιμετωπίσαμε όλες αυτές τις δυσκολίες, αποδείχθηκε ότι ο Ποσειδώνας είναι σωματείο που στηρίζεται σε γερές και υγιείς βάσεις που οφείλονται στην εξαιρετική δουλειά του Δ.Σ.και στο εξαιρετικό αθλητικό δυναμικό του που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέα παιδιά του Πόρου.
Επίσης, στην ομάδα αθλούνται περισσότερα από 20 ταλαντούχα παιδιά,ηλικίας 8– 13 χρονών οι οποίοι μελλοντικά θα πλαισιώσουν το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου.
Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια ανάπτυξης του αθλήματος ο Ποσειδώνας διοργάνωσε το Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου΄΄ΘΗΣΕΑΣ΄΄ για παιδιά από 8 – 14 ετών στο οποίο συμμετείχαν περισσότερο από 500 παιδιά από 30 συλλόγους της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Τέλος το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους συμπαραστάθηκαν είτε σαν χορηγοί είτε σαν φίλαθλα μέλη στον Ποσειδώνα την περσινή περίοδο”.