Σήμερα ο …αποχαιρετισμός στον Γιώργο Ιωακειμίδη

0
1166

Σε ηλικία 64 ετών έφυγε από την ζωή, από αλτζχάιμερ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής- προπονητής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ήταν πυροσβέστης στο επάγγελμα. Έχει εργαστεί επί χρόνια στην Εθνική Ενόπλων και όπως και στους Εθνικό, Ασπρόπυργο, Παναιγιάλειο, Βύζαντα Μεγάρων, Χαλκηδόνα και φυσικά σε Πανναυπλιακό και Κρανίδι (όταν οι δυο ομάδες του νομού μας ήταν σε εθνικές κατηγορίες).

Με την Αργολίδα είχε μια ιδιαίτερη σχέση καθώς η γυναίκα του είναι απο το Μετόχι, όπου διατηρούσε και σπίτι και μάλιστα ερχόταν αρκετά συχνά.

Όσοι τον γνώρισαν, μπορούν να βεβαιώσουν ότι ήταν ενας απλός άνθρωπος, που αγαπούσε το ποδόσφαιρο (το οποίο μονοπωλούσε όλες τις συζητήσεις του). Όταν ήταν στο Ναύπλιο, στέκι του ήταν το κατάστημα τυροκομικών του Γιάννη Ηλιού, με τον οποίο συνδεόταν με στενή φιλία.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1953, στην Πάτρα. Αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή (1971-1980), στην οποία διετέλεσε και αρχηγός, στον Εθνικό (1981-1988, 1991-1993), στον οποίο διετέλεσε και αρχηγός, στην Κόρινθο (1989), στο Μεσολόγγι (1990), όταν ξαναγύρισε στον Εθνικό ήταν παίκτης και βοηθός προπονητή.

Ο προπονητής που τον ανέδειξε ήταν ο Λιούμπο Σπάιτς. Έπαιξε στη θέση του κέντρου. Ξεκίνησε σαν επιθετικός, αργότερα όμως σαν επιτελικός ή και αμυντικός. Από έφηβος που ξεκίνησε μέχρι κοντά στα 40, παιδευόταν για το σύνολο, με καλά πνευμόνια, αεικίνητος, αφανής εργάτης κι απαραίτητος.

Η κηδεία γίνεται σήμερα το πρωϊ τον Άγιο Δημήτριο (Μετόχι).

Ο Εθνικός Πειραιά με ανακοίνωση του αποχαιρέτησε τον πρώην ποδοσφαιριστή αλλά και τεχνικό του.

Η ανακοίνωση:«Ο Εθνικός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό στην οικογένεια του βετεράνου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Γιώργου Ιωακειμίδη.
Ο Γιώργος ένας ολοκληρωμένος καθ΄όλα ποδοσφαιριστής τίμησε την φανέλα της ομάδας
μας (1981-1988,1991-1993) ενώ ήταν και αρχηγός της,διετέλεσε δε και προπονητής για ένα διάστημα.
Ευχόμαστε μέσα απο την καρδιά μας να εχει καλό ταξίδι και καλό παράδεισο»!