Θα φτάσουμε μέχρι τον 8ο της Α2 για να συμπληρωθεί η Α1 Αργολίδας;

0
735

Μέχρι την Παρασκευή, έχουν οι ομάδες της Α1 την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή (έως την ίδια ημέρα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής σε Α2 και κύπελλο).

Έως σήμερα το πρωϊ (Τετάρτη), ελάχιστες ομάδες πήγαν στα γραφεία της ΕΠΣΑ να δηλώσουν συμμετοχή και όλες θα τρέξουν τις δυο τελευταίες ημέρες.
Και υπάρχει η αγωνία για το ποιές ομάδες θα κατέβουν τελικά στην Α1, μιας και η οικονομική χρήση έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τις περισσότερες.

Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι:

Η μία απο τις ομάδες που έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στην Α1, η Θύελλα Μαλανδρενίου, έχει επιλέξει τον δρόμο της Α2, όπου και θα δηλώσει συμμετοχή. Προχώρησε σε σχετική αναδιάρθρωση του ρόστερ της.

Υπάρχει και ο Εθνικός Τολού, όπου επισήμως δεν υπάρχει κάποια δήλωση, ή σχεδιασμός οπότε πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα. Ακούγεται δε, πως υπάρχει το ενδεχόμενο η ομάδα να μην δηλωθεί ούτε στην Α2, αλλά στην β΄κατηγορία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Οι δυο άνθρωποι που σηκώνουν το οικονομικό βάρος τα τελευταία χρόνια, δεν θα προχωρήσουν αν δεν στηριχθούν από την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες του Τολού.

Άρα λοιπόν, μπορεί να έχουμε όχι μία αλλά δύο θέσεις που πρέπει να πληρωθούν για να έχει η Α1 τον κανονικό αριθμό ομάδων (16).
Να θυμίσουμε πως από το τέλος της χρονιάς, άνοδο έχουν εξασφαλίσει ο Πορτοχελιακός, ο Αριστέας Άργους και η Θύελλα Μαλανδρενίου.

Την θέση της Θύελλας θα κληθεί να καταλάβει ο επόμενος της βαθμολογίας, που είναι ο ΑΟ Νέας Κίου. Στον οποίο όμως έχει επιβληθεί από την ΕΠΣΑ πρωτόδικα ποινή να μην αγωνίζεται για 4 μήνες, θα έχει -2 βαθμούς από την νέα περίοδο σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται, 5 βασικοί του ποδοσφαιριστές πήγαν στον Αργοναύτη , ενώ 3 ποδοσφαιριστές του έχουν από 6 και 4 αγωνιστικές υπόλοιπο ποινής. Είναι δε και το ότι η ίδια διοίκηση δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά δύο ομάδες στην Α1, πόσω μάλλον που ο Αργοναύτης κάνει πρωταθλητισμό.

Πηγαίνοντας στην επόμενη ομάδα, είναι ο Κεραυνός Ιρίων. Εδώ είχαμε την απόφαση της διοίκησης να μείνει στην Α2.

Και η αμέσως επόμενη είναι ο Ποσειδώνας Πόρου. Επισήμως δεν υπάρχει κάτι. Λέγεται πως η ομάδα του νησιού είναι θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού υπάρχει αρκετό ντόπιο υλικό. Άρα, το πιο πιθανό είναι η θέση της Θύελλας Μαλανδρενίου να πάρει ο Ποσειδώνας Πόρου.
Εδώ κάπου τελειώνει η λίστα των ομάδων που πήραν μέρος στην φάση αγώνων που αφορούσε τον όμιλο ανόδου.

Αν ο Εθνικός Τολού δεν δηλώσει συμμετοχή, ψάχνουμε μια ακόμη ομάδα.
Τότε πάμε στην 7η και στην 8η ομάδα της βαθμολογίας. Που είναι κατά σειρά ο ΟΦ Ηλιοκάστρου και τα Μέθανα, που αγωνίσθηκαν σε αγώνες κατάταξης.
Κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι άνθρωποι του ΟΦΗ μπορούν να στηρίξουν ξαφνικά μια τέτοια προσπάθεια αν κι έχουν το ατού του νέου τους γηπέδου.
Έχουμε και τα Μέθανα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα έλεγαν όχι.

Υπομονή λοιπόν, για να δούμε πως θα ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό, αφού η ΕΠΣΑ βλέποντας τις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει μέσα στο Σαββατοκύριακο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για συγκρότηση της Α1.