Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Στις 14/8 έληξε η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής

0
390

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους, οι οποίοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 14/8, ενώ η σέντρα ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι στιγμής όμως, δεν υπάρχει καμιά δημοσίευση για το ποιές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν. Κι απο κει και πέρα, θα προχωρήσει ο καταρτισμός των ομίλων. Η αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ, καθυστερεί την όλη διαδικασία.

Να θυμίσουμε πως στη Β’ Εθνική θα ανεβαίνουν τέσσερις, γεγονός που σημαίνει ότι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων, θα παίξουν πλέι οφ, για τα τέσσερα εισιτήρια (οι ομάδες που τελικά θα προβιβαστούν, θα υποβληθούν σε διαδικασία αδειοδότησης).
Οσον αφορά τις ομάδες που θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική, εκτός από τους 53 πρωταθλητές ΕΠΣ, θα προβιβάζονται και οι τρεις δευτεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων, Αθήνας, Μακεδονίας και Πειραιά. Αυτό δεν ίσχυσε για πρώτη φορά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Και για τον υποβιβασμό, θα πέφτουν στα τοπικά πρωταθλήματα οι μισές ομάδες απο κάθε όμιλο.
Σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρυσι, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, όπως ότι πλέον θα επιτρέπονται 5 παίκτες άνω των 33 ετών στην ενδεκάδα.