Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή;

0
590

Στις 14 του μήνα λήγει η προθεσμία κατάθεσηςαίτησης συμμετοχψής των ομάδων που έχουν το δικαίωμα, στην Γ’ Εθνική.

Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Τουλάχιστον πέντε ομάδες βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο, είτε πρόκειται για αυτές που ήταν στην κατηγορία, είτε για αυτές που ανέβηκαν ως πρωταθλήτριες.

Η ΕΠΟ θα περιμένει τις συμμετοχές για να προχω ρήσει στην συγκρότηση των 8 ομίλων, απο 14 ομάδες- περίπου- έκαστος.
Με αυτό το δεδομένο, ακόμη δεν ξέρουμε ποιές ομάδες θα συγκροτήσουν τον όμιλο Πελοποννήσου. Αν ρίξουμε μια ματιά, οι σίγουρες ομάδες είναι 11:
–  Οι 3 της Αργολίδας: Παναργειακός, Ενωση Ερμιονίδας, Ερμής Κιβερίου
–  Οι 2 της Αρκαδίας: Παναρκαδικός, Λεωνίδιο
–  Ο 1 της Λακωνίας: Αστέρας Βλαχιώτη
–  Οι 2 της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Πύλος
–  Οι 3 της Ηλείας: Βάρδα, Πανηλειακός, Αστέρας Αμαλιάδας.

Από κει και πέρα έχουμε:
Την Κορινθία με 3 ομάδες (Κιάτο, Λουτράκι, Ζευγολατιό)
Την Αχαϊα με 2 ομάδες (Αχαϊκή, Βραχνέικα)
Την Ζάκυνθο
Την Κεφαλλονιά.
Προφανώς κάποιες απο τις παραπάνω θα έρθουν στον δικό μας όμιλο, ανάλογα με τις …καραμπόλες που θα προκύψουν απο τις δηλώσεις συμμετοχής.

Ανεβαίνουν 2οι ή και 3οι από τις Ενώσεις!

Η μία μετά την άλλη οι ομάδες που κέρδισαν το πρωτάθλημα στο τοπικό, αδυνατούν να βρουν λύση και να αγωνιστούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που προτιμούν ξανά το τοπικό. Η ΕΠΟ, μπροστά στο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με λιγότερες ομάδες απ’ ότι προβλέπεται, μετά την αναδιάρθρωση και την αύξηση των ομίλων από τέσσερις σε οκτώ, αποφάσισε να καλύψει το διαγραφόμενο κενό με τους δευτεραθλητές ή και τριταθλητές των Ενώσεων.

Έτσι θα εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο του ΚΑΠ που προβλέπει την αντικατάσταση των πρωταθλητών των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική, από τη δευτεραθλήτρια ή τριταθλήτρια ομάδα, σε περίπτωση που η ομάδα που κατέκτησε την άνοδο δεν δηλώσει συμμετοχή. Η ΕΠΟ ενημέρωσε με έγγραφό της τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας για το τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, για τις δευτεραθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, θα υπάρξει διήμερη παράταση στη δήλωση συμμετοχής έως τις 16 Αυγούστου. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο πως αν δεν υπάρξει δήλωση συμμετοχής ως τότε, τότε το κενό δεν θα καλυφθεί και μοιραία το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες.

Παράλληλα από την ΕΠΟ διευκρινίζεται πως η διάταξη αφορά μόνο το κενό της πρωταθλήτριας ομάδας μιας ΕΠΣ, εάν αυτή δηλώσει αδυναμία και όχι τα κενά ομάδων που αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική ή υποβιβάστηκαν από τη Football League (όπως η ΑΕΛΚ) και τη νέα σεζόν δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν.