ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πέρασε ο Μανούχος- κόπηκαν Ρατσιάτος, Νενεκούμης

0
995

Με τη συμμετοχή 300 διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης και 2ης κατηγορίας ολοκληρώθηκαν τα τεστ για τη νέα αγωνιστική περίοδο που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη (Μίκρα) και στην Αθήνα (Νέα Ιωνία).

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Πέρασε ο Μανούχος- κόπηκαν Ρατσιάτος, ΝενεκούμηςΠαρών σε όλη τη διαδικασία αγωνιστικών δοκιμασιών ήταν ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, επιβλέποντας τις προσπάθειες των διαιτητών και βοηθών διαιτητών.
Επιπλέον ο Πορτογάλος επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας είχε τη δυνατότητα ευρείας συνεργασίας με τους Σταύρο Τριτσώνη, Μιχάλη Κουκουλάκη, Δημήτρη Καλύβα, όπως και με τον υπεύθυνο εκπαίδευσης και ανάπτυξης Κύρο Βασάρα.
Ο κ. Περέιρα μίλησε σε διαιτητές και βοηθούς σχετικά με τους στόχους του για την πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας, ενώ ανέλυσε το πλάνο δράσης του στους άμεσους συνεργάτες του στην ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Οι Λαμπρόπουλος, Γιάχος και Δελφάκης κόπηκαν στο όριο και μετά το τέλος των τεστ οι δύο τελευταίοι ζήτησαν να δουν το βίντεο. Βάσει των όσων προκύπτουν υπήρχαν και άλλα παράπονα από διαιτητές για τα τεστ αλλά και καταγγελίες.
Στα τεστ που έγιναν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα από το πρώτο γκρουπ δεν κατάφεραν να περάσουν οι διαιτητές Super League Γιάχος (Χίου), Δελφάκης (Αρκαδίας) και Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Τίκας (Καρδίτσας). Οι υπόλοιποι διαιτητές της Super League που πήραν μέρος στα τεστ πέρασαν ενώ στα τεστ της Θεσσαλονίκης είχε κοπεί ο Γκράνας (Θράκης).
Το ίδιο ισχύει και για τον διεθνή βοηθό Ακρίβο (Αθηνών) και τους βοηθούς διαιτητές Ζησιμόπουλο (Πειραιά), Βερρή (Λέσβου), Σταθόπουλο (Ηλείας), Αναστόπουλο, Δ.Βεργέτη (Αρκαδίας), Νικολακάκη (Ηρακλείου), Παλαμίδα (Λακωνίας) και Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου), οι οποίοι δεν κατάφεραν να περάσουν τα τεστ.

Για την Αργολίδα, στους διαιτητές 1ης-2ης κατηγορίας συμμετείχαν οι Νίκος Ρατσιάτος και Βαγγέλης Μανούχος, με τον πρώτο να κόβεται.
Επίσης κόπηκε και ο βοηθός Χάρης Νενεκούμης.
Οι κομμένοι μπορούν να ξανατρέξουν τον Σεπτέμβριο.

*Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας της 1ης κατηγορίας για την περίοδο 2017-2018 από 16-18/8/2017 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Athenaeum Grand Hotel.