ΕΠΣΑ: Συμμετοχή ποδοσφαιριστών στα νέα πρωταθλήματα

0
593

Στην Α1, οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να κατεβάζουν στην αρχική 11αδα έναν ποδοσφαιριστή γεννημένο το 1999 και νεότερο.

Αναλυτικά αναφέρεται στο:
ΑΡΘΡΟ 6
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
​Στους αγώνες Α1,Α2 και B΄ Κατηγορίας παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες (συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.
Για κάθε σωματείο είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στη ενδεκάδα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7)ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.

Στην Α1 κατηγορία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός παίκτη γεννημένου το 1999 και νεότερου. Στην περίπτωση όμως που για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα υποχρεωθεί να αγωνιστεί πριν από ή κατά τη διάρκεια του αγώνα με λιγότερους από έντεκα παίκτες δεν ισχύει αυτή η υποχρέωση .

Στη Α2 παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές, ηλικιακά ελεύθερα, αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και από το άρθρο 6 της παρούσας προκήρυξης.