Εκδόθηκε από την ΕΠΣΑ η προκήρυξη

0
566

Eκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι η προκήρυξη της ΕΠΣ Αργολίδας, αναφορικά με την νεα περίοδο και τι ισχύει.

Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω δέκα έξι (16) ομάδες:

1. ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ
2. ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
3. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ
4. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ
5. ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ
6. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
8. ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑΣ
9. ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ
10. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ
11. ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΙΟΥ
12. ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ
13 ΑΡΙΣΤΕΑΣ
14 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΣΠΕΤΣΩΝ
15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ
16 ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΛΟΥ

Οι παραπάνω ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια (15+15=30 αγώνες), για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ο οποίος από την περίοδο 2018-19 θα αγωνίζεται στη Γ΄εθνική κατηγορία σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
-Στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας θα συμμετέχουν και όσες ομάδες προέλθουν για οποιοδήποτε λόγο από ανώτερη Κατηγορία ως υπεράριθμες.

Έναρξη Α1 κατηγορίας: 23-24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ Α1: 250,00 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Μέχρι 25-8-2017

Όλοι οι αγώνες της Α1 Κατηγορίας θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα.
Στην περίπτωση που μία ή περισσότερες, από τις παραπάνω ομάδες, δεν δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία που δικαιούνται (Α1) τότε συμπληρώνεται από τον ενιαίο πίνακα βαθμολογίας της Α2΄κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2016-17.

Στην Α1 κατηγορία είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός παίκτη γεννημένου το 1999 και νεότερου. Στην περίπτωση όμως που για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα υποχρεωθεί να αγωνιστεί πριν από ή κατά τη διάρκεια του αγώνα με λιγότερους από έντεκα παίκτες δεν ισχύει αυτή η υποχρέωση .

Τα σωματεία Α1 Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν διπλωματούχο Προπονητή UEFA ΕΠΟ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018, με ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. τριετούς διάρκειας τουλάχιστον και σε ισχύ, αλλιώς στα μη συμμορφούμενα σωματεία η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Α. είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει πρόστιμο 200€ σε κάθε αγωνιστική στην περίπτωση που κάποιο σωματείο δεν θα έχει προπονητή στον πάγκο του.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ σωματείου- προπονητή, και όλες οι ενέργειες μέχρι την έκδοση από την ΕΠΣΑ του Δελτίου Πιστοποίησης εισόδου στην τεχνική περιοχή αναφέρονται στο αρθρο 3 παραγρ 1,2,3 στον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου.
Μόνο ο προπονητής, ο κάτοχος του Δελτίου Πιστοποίησης, έχει το δικαίωμα να εκτελεί καθήκοντα προπονητή της τεχνικής περιοχής και κανείς άλλος εξ όσων δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και παραβρίσκονται στον πάγκο υπό άλλες ιδιότητες.
Προπονητής ο οποίος δεν κατέχει το ως άνω δελτίο πιστοποίησης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) απαγορεύεται να εισέλθει σε αυτόν. Ο έλεγχος διενεργείται από τους διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. όπου εάν παραβούν τις ως άνω υποχρεώσεις τους τιμωρούνται με απαγόρευση διεύθυνσης αγώνων.Προπονητής ο οποίος έχει συμβληθεί με σωματείο – μέλος της Ε.Π.Σ. με την ιδιότητα αυτή, απαγορεύεται να παρέχει τις υπηρεσίες του, με τις ίδιες ιδιότητες, και σε άλλο σωματείο έστω και χωρίς αμοιβή.
Οι διπλωματούχοι προπονητές με ταυτότητα UEFA ΕΠΟ δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, εκτός αυτήν του προπονητή. Προπονητής ο οποίος επιθυμεί να παρευρίσκεται στην τεχνική περιοχή με άλλη ιδιότητα, θα πρέπει να καταθέσει 10 ημέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου, στο Τμήμα Μητρώου Προπονητών της Ε.Π.Ο. την ταυτότητά του, συνοδευόμενη από έγγραφη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να απασχοληθεί αυτή την περίοδο ως προπονητής αλλά να παρευρίσκεται στον πάγκο ενός σωματείου με άλλη ιδιότητα. (Κανονισμός Προπονητών Ε.Π.Ο.)