Danaon Cup: Ο τζίρος θα ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ!

0
484

Στο «Φουγάρο» πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνέντευξη Τύπου για τις τελικές φάσεις των ΟΠΕΝ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’ με την ονομασία «Danaon Cup 2017», τα οποία θα διεξαχθούν στην Αργολίδα 3-8 του μήνα.

Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 21:00 στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, όπου θα παρελάσουν οι 35 ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Στη συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές παρουσίασαν τους χορηγούς- υποστηρικτές, κάνοντας λόγο για τζίρο που θα ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων είπαν:

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): Το Danaon Cup συμπληρώνει πέντε όμορφα χρόνια και κάνει την δικιά του διαδρομή στο άθλημα μας. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην Πελοπόννησο και μία από τις μεγαλύτερες στην χώρα, στα Ολυμπιακά αθλήματα και κυρίως σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες. Βασικοί διοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο Διομήδης Άργους. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της ΠΕ Αργολίδας, ο Δήμος Άργους- Μυκηνών, ο Δήμος Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας και ο Σύλλογος των επαγγελματικών τουρισμού Τολού.
Είμαστε εδώ να παρουσιάσουμε αυτούς που βοηθούν να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν το τουρνουά. Διαχρονικά είναι στο πλευρό μας. Είναι περίπου 60 χορηγοί και υποστηρικτές. Με τον δικό τους τρόπο με λίγα ή περισσότερα, σε χρήματα, σε είδος ή υπηρεσίες μας στηρίζουν έμπρακτα. Φέτος είναι μια χρονιά ρεκόρ για το Danaon Cup, 35 ομάδες (18 Παμπαίδων Α’, 17 Παγκορασίδων Α’) από 33 συλλόγους, 600 περίπου συμμετέχοντες, 4 γήπεδα (Άργος, Ναύπλιο, Αγία Τριάδα, Νέα Κίος), 12 ξενοδοχεία, δύο εταιρίες εστίασης και πάρα πολλοί εθελοντές.
Είμαστε ευχαριστημένοι με την συμμετοχή; Θα πω όχι. Είχαμε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Κάποιες ομάδες επέλεξαν τουρνουά του εξωτερικού, είναι κάτι που και εμείς και η Ομοσπονδία, πρέπει να το δούμε. Επίσης υπάρχουν ομάδες που επιθυμούσαν, αλλά δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν τους επέτρεψαν να πάρουν μέρος.
Το Danaon Cup είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του συλλόγου, είναι ουσιαστικά ο μεγάλος χορηγός του. Φτιάξαμε κάτι που ανεβάζει το επίπεδο όλης της περιοχής.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, εκτιμούμε ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τις 350.000 ευρώ! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για την περιοχή μας, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Είναι σημαντικό επίσης πως στη φετινή διοργάνωση θα έχουμε στο πρωτοποριακό «Show me the way» τις διεθνείς αθλήτριες Μάγδα Κεπεσίδου, Λαμπίνα Τσάκαλου, Μάρθα Λογδανίδου και τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Τζιμούρτο. Θα μιλήσουν με τα παιδιά και θα τους πουν πως ήταν και είναι ο δικός τους δρόμος στον αθλητισμό, εξιστορώντας τις εμπειρίες τους.

Βαγ. Τζαβέλλας (Πρόεδρος Νομικού Προσώπου, Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού Δήμου Άργους- Μυκηνών): «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σήμερα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με την ομάδα, με τους ανθρώπους, με τους παίκτες, τις ακαδημίες, με όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον μεγάλο αθλητικό πυρήνα που λέγεται Διομήδης και είναι το καμάρι του Άργους και πραγματικά θέλουμε να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία.
Αυτή η διοργάνωση, πέρα από το ψυχαγωγικό, από το αθλητικό, από το πολιτιστικό εύρος που έχει και αυτή την πολύ όμορφη διαλλαγή που γίνεται μεταξύ των αθλητών, είναι και μια τουριστική ευκαιρία. Είναι μια κίνηση εξωστρέφειας και του Δήμου. Έχουμε μια ζεστή φιλοξενία κι εμείς. Μια πολύ ωραία πόλη, το Άργος, με πολλές αρχαιότητες. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πάζλ, νομίζω, μαγικό».

Κ.Βλαχοσπύρος (Αντιπρόεδρος Διομήδη, μέλος Οργανωτικής Επιτροπής): « Η συμπαράσταση των χορηγών είναι σημαντική. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτά τα πράγματα και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες ως οργανωτική επιτροπή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο γιατί πέρα από το Danaon Cup έχει στηρίξει πάρα πολύ την ομάδα και στο φετινό μπάτζετ είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δεν μας απασχολούν τόσο τα πρωταθλήματα και οι τίτλοι, όσο η ομάδα να είναι σε πρωταγωνιστική πορεία και να κάνει πρωταθλητισμό.