Ταεκβοντό: Χρυσά μετάλλια Κουκουμέλου και Κανέλλου

0
387

Στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Φάληρο, πραγματοποιήθηκε το 2ο Κύπελλο Ακρόπολης, στις 16,17 & 18 Ιουνίου, με συμμετοχή 1500 αθλητών.

Η επιστροφή του αθλήματος μετά από 26 χρόνια στο ΣΕΦ και μάλιστα την χρονιά, που γιορτάζεται η επέτειος 30 χρόνων από την ίδρυση της ομοσπονδίας, είχε θετικό αντίκτυπο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο οργανωτικό.

Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, χάρη στις προσπάθειες κυρίως των προπονητών, αλλά και των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

«Η απόφασή μας να οργανώσουμε το Κύπελλο Ακρόπολης στο ΣΕΦ, κρίνεται επιτυχημένη. Τόσο από τις αντιδράσεις των ίδιων των αθλητών, αλλά και των προπονητών και συνοδών, καθώς και των γονιών που παρέστησαν μαζικά στους αγώνες.
Εφαρμόσαμε ένα νέο σύστημα στη ζύγιση των αθλητών, που είχε μεγάλο κέρδος χρόνου και βέβαια με την χρήση 8 τερέν μπορούσε κανείς να απολαύσει πολλούς αγώνες, χωρίς καθυστέρηση.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, τα συμπεράσματά μας είναι απόλυτα ενθαρρυντικά. Είδαμε νέα παιδιά σε ηλικία, με πλούσιο ταλέντο, που έδειξαν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλαισιώσουν τις εθνικές μας ομάδες. Αυτό είναι καθαρό δείγμα της άριστης δουλειάς των σωματείων και των προπονητών σε ολόκληρη την Ελλάδα»
τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Νίκος Θωμαΐδης.

Ο σύλλογος ΕΝΩΣΗ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο βάθρο, με τη Μαρία Κουκουμέλου στα -68 κιλά Νεανίδων και την Ασπασία Κανέλλου, στα -44 κιλά Κορασίδων.
Επίσης αγωνίστηκαν, Παναγιώτης Τρίχας, 5η θέση, στα -63 κιλά Εφήβων,
Μάριος Κανέλλος, 8η θέση, στα -33 κιλά παίδων.

Συμμετοχή στους αγώνες είχαν και:

Σοφία Μυττά, στα -47 κιλά κορασίδων,
Νικόλαος Κούρος, στα -37 κιλά παίδων,
Αθανάσιος Τρίχας, στα -49 κιλά παίδων,
Δημήτριος Κουτσούρης,στα -37 κιλά παίδων.