40 ομάδες, 700 συμμετέχοντες, 19 ξενοδοχεία, 4 πόλεις,4 γήπεδα, 200 αγώνες!

0
508

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου για το Danaon Cup 2017 που περιλαμβάνει τα ΟΠΕΝ Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Αργολίδα το διάστημα 3-8 Ιουλίου 2017.

Διοργανωτές του φετινού Danaon Cup είναι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο Διομήδης Άργους, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας), τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας και τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουρισμού Τολού.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Τάσσος Χειβιδόπουλος– αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας- Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος είπε: «Το τουρνουά ξεκίνησε ως Diomidis Cup τα δύο πρώτα χρόνια, συνεχίστηκε ως Danaon Cup και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο. Φέτος σαφέστατα είναι η πιο παραγωγική μας χρονιά. Θα συμμετέχουν περίπου 40 ομάδες μαζί με τις ξένες, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Με πολύ μεγάλη χαρά την φετινή χρονιά μας ανατέθηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος μετά από δική μας πρόταση και την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων Α’, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’, το οποίο διοργανώνουμε με επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια. Το Danaon Cup είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Αργολίδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα.

Θα έχουμε λοιπόν στην Αργολίδα 40 ομάδες, 700 συμμετέχοντες, 19 ξενοδοχεία, τέσσερις πόλεις Άργος, Ναύπλιο, Νέα Κίο, Τολό, τέσσερα γήπεδα, 200 αγώνες.

Το τουρνουά αυτό είναι μία πηγή ανάπτυξης για το άθλημα, για τον αθλητισμό της περιοχής, είναι πηγή ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού που τόσο ανάγκη έχει η Αργολίδα. Πάνω απ’ όλα το τουρνουά είναι… παιδί του Διομήδη Άργους.

Στην δεύτερη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν όλοι οι χορηγοί- υποστηρικτές του Danaon Cup 2017, οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 60. Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που… τρέχουν το τουρνουά και αποτελούν τον βασικό κορμό της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Νίκο Βλαχοσπύρο –εκ των εμπνευστών της ιδέας- τον Γιάννη Ηλία, την Μάγδα Πέππα και την Μαριλία Σουλάνδρου».

Ακολούθως ο Κώστας Γκαντής -πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, είπε:«Φέτος είναι μια ξεχωριστή και κομβική χρονιά για το άθλημα μας. Όταν πριν πέντε χρόνια ο Διομήδης ξεκινούσε δειλά δειλά να διοργανώσει το πρώτο τουρνουά, ουδείς πίστευε ότι μπορεί να φτάσει στο μέγεθος και την ποιότητα που είναι σήμερα. Οι άνθρωποι του Διομήδη ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και το τουρνουά έχει βοηθήσει και την ομάδα. To Danaon Cup είναι διαφήμιση για τον σύλλογο, τον νομό και το brand name της περιοχής.
Το Danaon Cup είναι υπόδειγμα αθλητικού μάνατζμεντ, αν σκεφτούμε ότι το 2013 ξεκίνησε με 20-22 ομάδες και φέτος θα ξεπεράσουν τις 40. Από μόνο του αυτό ξεπερνάει τα όρια του νομού. Η περιοχή έχει άλλες δυνατότητες.
Σε λίγες εβδομάδες θα επισκεφτεί την Ελλάδα κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για να κάνει επιθεώρηση σε κάποια γήπεδα στο πλαίσιο της υποψηφιότητας που έχουμε θέσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ή Εφήβων το 2021. Έχουμε δηλώσει κάποιες περιοχές, έχουμε μιλήσει και με τον κ. Χειβιδόπουλο και το κλιμάκιο θα έρθει και εδώ, ώστε να δει τις υποδομές που υπάρχουν. Το Danaon Cup έχει γιγαντωθεί, αυτό το τουρνουά μαζί με το Βριληττός, είναι αυτά που έχουμε ξεχωρίσει ως Ομοσπονδία».

Στην συνέχεια μίλησαν οι Βαγ.Τζαβέλλας-πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Αργουςε-Μυκηνών, Γιώργος Καχριμάνης -αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων, Φώτης Δαμούλος -πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας, Γιάννης Γεωργιδάκης – εκπρόσωπος Συλλόγου Επαγγελματικών Τολού.

Kλείνοντας, ο Κώστας Βλαχοσπύρος – αντιπρόεδρος του Διομήδης, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΧΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τους Δήμους Άργους- Μυκηνών, Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματικών Τουρισμού Τολού γιατί πραγματικά η στήριξη τους είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Αυτό το τουρνουά είναι το… διαμάντι μας στην ιστορία του συλλόγου, ίσως ξεπερνάει και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού γιατί αυτό ήταν και κάπως συγκυριακό, ενώ το τουρνουά και η γιγάντωση του ήταν αποτέλεσμα στρατηγικού στόχου. Κανένας δεν πίστευε ότι θα εξελιχθεί σε θεσμός, δίνουμε κάθε χρόνο την ψυχή μας. Φέτος θα έχουμε και ένα ερωτηματολόγιο για τις ομάδες και τα παιδιά, γιατί πιστεύω ότι κοιτώντας τα λάθη και τις παραλήψεις μας θα γίνουμε καλύτεροι”.