Ανακοινώνει o Κουτσοκούμνης ΚΕΔ, αλλά όχι και σέντρα…

0
341

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοινώνει τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ, αλλά όχι και την… σέντρα. “Δεν είχαμε χρόνο για άμεση εκκίνηση”, ανέφερε στο Facebook ο Κύπριος παράγοντας.


koutsokoumnis11
Την σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας θα ανακοινώσει η Επιτροπή Εξομάλυνσης που συνεδριάζει στις 13:00. Ωστόσο, παρά την οδηγία της FIFA για άμεση επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, αγώνες το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να διεξαχθούν.

“Νομίζεις ήταν εύκολο να βρούμε την ΚΕΔ που θέλαμε;;; Μετά τα όσα έγιναν. Ευτυχώς τελειώσαμε με αυτό αλλά δεν έχουμε χρόνο για άμεση εκκίνηση”, πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επιτετραμένος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ανεπίσημα, οι ομάδες της Super League με πρώτες απ’ όλες τις τρεις που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, στην συνέχεια την ΑΕΚ και τους υπολοίπους ενημερώθηκαν από χθες το απόγευμα για την αναβολή.

Αρχικά αυτό που είχε ειπωθεί ήταν ότι παρά τις επαφές που ήταν σε εξέλιξη, δεν είχε βρεθεί ο αρχιδιαιτητής, το πρόσωπο δηλαδή, που θα επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Μπίκα και να κάνει τους ορισμούς στην Super League.

“Το έργο της συγκρότησης νέας Κ.Ε.Δ., η οποία θα εμπεριέχει πρόσωπα κοινής αποδοχής και εγνωσμένου κύρους, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μετά τη φωτιά στην οικεία του κ. Γ. Μπίκα” είχε αναφέρει η FIFA στην ενημέρωση που είχε σταλεί το μεσημέρι.

Το βράδυ όμως, διέρρευσε ότι τα μέλη της νέας ΚΕΔ έχουν βρεθεί και θα ανακοινωθούν το μεσημέρι κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξομάλυνσης στην οποία ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν αναμένεται να είναι παρών.

Η αγωνιστική δεν θα γίνει αφού θεωρείται ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν οι ορισμοί και να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα κανονικά τόσο της Super League αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών όπου έχουν οριστεί αγώνες και για το Σάββατο 19/11. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι μόλις είχε αναλάβει αρχιδιαιτητής ο Γιώργος Μπίκας μαζί με τους Δημήτρη Καλύβα και Γιάννη Τσαχειλίδη, οι ορισμοί στην Super League είχαν γίνει Παρασκευή 4/11 το πρωί.

Τα κωλύματα
“Oσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της ΚΕΔ είναι αναληθή και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα”, ανέφερε η ενημέρωση που έδωσε η FIFA, διαψεύδοντας το όνομα του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Ψυχομάνη που ακούστηκε πρόσφατα αλλά και των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Κάκου για την θέση του αρχιδιαιτητή που θα έχει την ευθύνη των ορισμών στην Super League.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας, τα μέλη της ΚΕΔ (συμπεριλάμβανομένου του αρχιδιαιτητή), εκτός από έναν χρόνο ως παρατηρητές στον πίνακα της Super League, θα πρέπει να μην είναι άνω των 63 ετών, να είναι πιστοποιημένοι (να έχουν περάσει δηλαδή με επιτυχία τα σεμινάρια που γίνονται κάθε χρόνο) και να έχουν υπογράψει διοριστήριο (ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο θα είναι στον πίνακα της Super League για ένα χρόνο). Επιπλέον, να έχουν διετή θητεία ως διεθνείς ή τρία χρόνια ως διαιτητές Super League ή πέντε χρόνια ως βοηθοί. Εφόσον τελικά εφαρμοστεί ο κανονισμός, οι υποψήφιοι είναι ελάχιστοι.

Η NOVA
H αναβολή της αγωνιστικής δημιουργεί πρόβλημα με την NOVA που προτίθεται να ενεργοποιήσει την ρήτρα των 2.8 εκατ. ευρώ που προβλέπεται στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν σε αυτό το ποσό προστεθούν τα 2.8 εκατ. ευρώ από τις δύο πρώτες αγωνιστικές που επίσης έχουν αναβληθεί και το 1.2 εκατ. ευρώ από τα play offs του περσινού πρωταθλήματος, η ζημιά για τις ομάδες της Super LEague ανέρχεται σε 6.8 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: sport24.gr