Πετάει για την Β’ Εθνική η Παναχαϊκή – Ποια η εικόνα στον 3ο της Γ’ εθνικής

0
437

Με την ευκαιρία αυτή της διακοπής του πρωταθλήματος, μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες μας εκτιμήσεις και να έχουμε μια σχετικά καθαρή εικόνα για την κατηγορία.

c_ethniki_logo2015Kατ’ αρχήν, με δεδομένη την παρουσία της Παναχαϊκής και τις οικονομικές δυσκολίες των υπολοίπων, η υπόθεση τίτλος έχει κριθεί πολύ πριν αρχίσουν οι αγώνες.

Η πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα της Πάτρας, χωρίς να δείχνει κάτι ιδιαίτερο, έχοντας την φανέλα, την οργάνωση, κάποιους έμπειρους παίκτες έχει ξεφύγει ήδη με 22 βαθμούς (7 νίκες , 1 ισοπαλία) έναντι της Βάρδας που έχει 16 βαθμούς και του Παναρκαδικού που έχει  15.

Είναι φανερό πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες απλά δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες με ένα ενδεχόμενο υποβιβασμό. Έτσι τα πράγματα με αυτές δεν έχουν ξεκαθαρίσει.

Από τη στιγμή που ο Παναργειακός συγκροτήθηκε και κατέβηκε, οι νεοφωτιστοι Αμαλιάδα, Αχαϊκή, Ζευγολατιό από την αρχή εμφάνισαν τις πιο πολλές αδυναμίες.

Η δε Αχαϊκή με το λάθος να χρησιμοποιήσει τιμωρημένο παίκτη είναι ήδη σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Δόξα Μεγαλόπολης, ο Τσικλητήρας Πύλου και η Θήβα μπορεί να νοιώθουν μια σχετική ασφάλεια, αλλά δεν θα έχουν εύκολη συνέχεια.

Η Χαλκίδα λογικά θα συνέλθει και βαθμολογικά, όπως και το Λουτράκι.

Οπότε οι μόνες ομάδες που εκ του ασφαλούς οδηγούνται σε ένα …υγιεινό πρωτάθλημα είναι η Βάρδα, ο Παναρκαδικός, η Ερμιονίδα, ο Φωστήρας και ο Αιολικός.