ΕΠΟ: Γκιρτζίκης: Απεχθάνονται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – Κουτσοκούμνης: Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ενώσεις

0
407

Τα σενάρια για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ δίνουν και παίρνουν και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ.Γκιρτζίκης με επιστολή του στις Ενώσεις έκρουσε

epo111τον κώδωνα του κινδύνου πως θα αλλάξουν οι συσχετισμοί ανάμεσα σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ άφησε αιχμές για το υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Η σύνθεση της προσωρινής επιτροπής, που ορίστηκε στην ΕΠΟ αποτυπώνει απέχθεια προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ασέβεια προς το κύτταρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, που τέθηκαν εκτός της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Σήμερα, απευθύνομαι προς εσάς για να επιστήσω την προσοχή σας. Είναι η στιγμή που πρέπει όλες οι Ενώσεις της Ελλάδας να ορθώσετε το ανάστημα σας και να αποτρέψετε να σας καταργήσουν, διότι πρέπει να ξέρετε, ότι αυτός ακριβώς είναι ο σχεδιασμός. Το σύνολο των Ενώσεων μπορεί και πρέπει να πολεμήσει ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση που ξεκίνησε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και να τη σταματήσει».

«Οι ΕΠΣ δεν έχουν να φοβηθούν κάτι»

Σε ανάρτηση στο Facebook με σκοπό να καθησυχάσει τις ελληνικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις προέβη την Τρίτη (1/11) ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Αναλυτικά: «Οι Ενώσεις (ΕΠΣ) δεν έχουν να φοβηθούν κάτι. Δυστυχώς κάποιοι, για λόγους που δεν είναι εντελώς κατανοητοί, προσπαθούν ενσπείρουν ανησυχία και φόβο στις ΕΠΣ για την υπόσταση τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, έξω από κάθε έννοια λογικής».

Να σημειώσουμε εδώ, πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ στο ελληνικό ζήτημα έχει γνωστοποιήσει τα έξι μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης, τα οποία αποτελούν  την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά πρόκειται για τους:

Πρόεδρος: Ιωάννης Δρόσοος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Νικόλαος Μπαρτζής
Υπεύθυνος Διαιτησίας: Γεώργιος Μπίκας
Υπεύθυνος Εθνικών ομάδων: Ζήσης Βρύζας
Εσωτερικός Γραμματέας Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής: Αλέξης Δέδες
Μέλος: Απόστολος Γέροντας

Από εκεί και πέρα, σημειώθηκε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής θα υπάρχει συμμετοχή και του Ιάκωβου Φιλιππούση ως σύμβουλου Διοίκησης και Επικοινωνίας, που θα αναφέρεται σε ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε η πλήρης σύνθεση της νέας ΚΕΔ υπό τον Γιώργο Μπίκα, ο οποίος θα έχει μαζί του τους Γιάννη Τσαχειλίδη, Δημήτρη Καλύβα και συνεργαζόμενο τον Νίκο Ιωσηφόγλου.

Με βάση τον σχεδιασμό της ΚΕΔ/ΕΠΟ οι αγωνιστικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2016 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα. Με την ίδια απόφαση αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα για 5 και 12 Νοεμβρίου 2016 αγωνιστικά τεστ, τα οποία θα επανοριστούν εν ευθέτω χρόνω.