Γιάννης Αποστολόπουλος : Μεγάλες οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μας στην ΕΠΣΑ

0
532

”Χρειάζεται  σύνεση  και λογική για να αντιμετωπιστεί η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο”
ΣΕ θέματα λειτουργίας της ΕΠΣ Αργολίδας  αλλά γενικότερα του ποδοσφαίρου , με αφορμή και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της  Ένωσης κ. Γιάννης Αποστολόπουλος.

Πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας περιόδου. Με ποιες σκέψεις περιμένετε τη νέα αγωνιστική σεζόν;

Με τις ίδιες σκέψεις που κυριαρχούσαν και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, ότι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες. Και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες, γιατί έχουν γίνει δυσκολότερες οι κοινωνικές συνθήκες και οι παράμετροι που επηρεάζουν τη λειτουργία την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, παρουσιάζονται καθημερινά και είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λύσεις και κυρίως με σύνεση, γνώση, καλές προθέσεις, ρεαλισμό και σωστό προγραμματισμό,  να περιορίσεις και να προλάβεις δυσάρεστες καταστάσεις και πάσης φύσεως παρεμβάσεις που τραυματίζουν την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Αυτό έκανα με τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, αυτό θα κάνω και τώρα. Στην προσπάθειά σου αυτή, βέβαια, έρχεσαι μερικές φορές σε σύγκρουση με διαφορετικές νοοτροπίες, συμπεριφορές και επιδιώξεις, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις μέσα και έξω από την ΕΠΣΑ που με κάνουν αισιόδοξο. Όταν όμως τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο, τότε αναγκαστικά καλούνται τα σωματεία να ενημερωθούν και να αποφασίσουν. Γιατί κυρίαρχο όργανο και πάνω από το Δ.Σ. είναι η Γενική Συνέλευση.

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα σε σχέση με τις προσεχείς εκλογές στην ΕΠΟ;

Υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία. Στη φίλαθλη κοινή γνώμη υπάρχει έντονη καχυποψία. Πολλές φορές δικαιολογημένη. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν ευνοεί και δεν συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, είτε αυτό είναι επαγγελματικό είτε ερασιτεχνικό. Θέλω να πιστεύω ότι όσο είναι καιρός θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική. Οι επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να βρουν όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα ενωμένη, μακριά από τις αδυναμίες και τις παθογένειες του παρελθόντος. Διαθέτουμε ικανούς παράγοντες, οι οποίοι είναι σε θέση να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με επιτυχία σε συνεργασία, βέβαια, με την πολιτεία, η οποία ουσιαστικά είναι απούσα τα τελευταία χρόνια από τα οικονομικά κυρίως προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων και των ΕΠΣ. Οι πρωτοβουλίες για συνεννόηση πρέπει να συνεχιστούν, γιατί διαφορετικά θα διογκωθούν τα προβλήματα. Είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι και ελπίζω η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να αρχίσει και να τελειώσει χωρίς προβλήματα.